Kremalı Mantar Çorbası


Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 500 g kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 200 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Dereotu

Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır

  • İlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. Ardından mantarları iri formda doğrayarak tereyağında 3-4 dakika soteleyin.
  • İnce ince ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.
  • Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin. Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.
  • Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.
  • Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın. Üzerini ince ince kıydığınız dereotu ve maydanoz ile süsleyin.
  • Kremalı mantar çorbasını, balık yemekleri ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Mantar Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mantarın daha lezzetli olması için yıkamadan önce dış kısmını soyun ve nemli bir bezle temizleyin. Ardından suda durulayın.
  • Kavurma esnasında mantarın suyunu salmasını bekleyin. Aksi takdirde çorbanızın kıvamı bozulacaktır.
  • Tarifin başındayken yağ miktarını doğru ayarlayın. Mantar yağını sonradan bıraktığı için, tarifteki ölçüleri kullanın.
  • Kavurma işlemi sırasında orta ateşte olan ocağın altını, kremayı ilave ettikten sonra kısın ve tencerenin kapağını kapatın.

1 Porsiyon Kremalı Mantar Çorbası Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık mantar çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Düşük kalorisiyle sunulan kremalı mantar çorbasını, diyet listelerinize ekleyebilir ve sos çeşitleri ile tatlandırabilirsiniz.

Yorumlar