MALZEMELER
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı garnitür
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 5 çay bardağı pirinç
- 4 tatlı kaşığı tereyağ
- 4 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Tuz
-6 su bardağı sıcak su
MAKRUBE HAZIRLANIŞI
- Etleri düdüklüde orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun
- Sıvı yağ ekleyip kızdırın
- Soğanları ekleyin karıştırmaya devam edin
- 6 bardak sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıp pişmesini bekleyin
- Kapağı açıp suyu çekene kadar pişirmeye devam edin
- Başka bir tavada tereyağı eritip daha sonra sıvı yağı ekleyin
- Pirinçleri yıkayıp süzün ve tıkır tıkır olana kadar kavurun
- Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın
- Tencerenin içine etleri ve garnitürü koyup karıştırın
- Daha sonra pirinçleri ekleyin
- Az ateşte suyunu çekene kadar pişirin
- Ateşten alıp 20 dk dinlendirin
- Makrubemiz servise hazır
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder