MALZEMELER
- 500 Gr dana eti
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 100 Gr tereyağı
- 2 adet havuç
- 5 adet patates
- 1 limon
- Defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber
- Maydonoz
- Etleri yıkayıp 1 saat soğuk suda bekletin
- Dogradığınız soğan ve sarımsakları tereyağda kavurun
- Suyu süzülmüş etleri düdüklüye ekleyerek 5 dk kavurun
- Havuç,patates,baharatlar ve defne yaprağını düdüklüye ekleyin
- Düdüklüye 6 bardak su ekleyerek pişmeye bırakın
- Yemek pişince buharı çıkmış düdüklünün kapağını açın
- Yemeğe limonu ekleyin ve 4 dk kaynatıp ocağı kapatın
- Yemeğimizin servise hazır üzerine maydonozla süsleyerek serviz yapabiliriz
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder