Erişteli Yeşil Mercimek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 100 gr erişte
- 8 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Erişteli Yeşil Mercimek Nasıl Yapılır
Kökeni Mezopotamya'ya dayanan yeşil mercimek; salata, çorba ve ana yemeklerin içerisinde kullanılır. Türkiye'de Güneydoğu Anadolu'da yetiştirilen bu besin, demir deposu olarak bilinir. Bu yüzden anemi ve kansızlığın giderilmesinde etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Sinir sistemini düzenleyen yeşil mercimek; stres, uykusuzluk ve halsizlik gibi sorunların giderilmesinde de etkin bir rol oynar. Klasik tariften sıkılanlar için lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan erişteli yeşil mercimek tarifine başlayabiliriz.
Tereyağını tencerede eritin. Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Sıcak su, mercimek, tuz ve karabiberi soğana ilave edip 10 dakika pişirin. Erişteleri çorbaya ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Erişteyi kaynayan suya atıp 10-12 dakika normal ateşte haşlayarak pilav gibi suyunu çektirirseniz besin değerini kaybetmez.
Yorumlar
Yorum Gönder