Güveç Tarifi

MALZEMELER


-400 gram  dana et
-3 adet domates
-5 adet patlıcan
-6 adet yeşil biber
-4 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Tuz
-Kaşar peyniri

GÜVEÇ HAZIRLANIŞI

-5 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın
-Patlıcanı tuzlu suda bekletin
-Biberleri doğrayın 
-Sarımsakları ve domatesleri rendeleyin
-Patlıcanları tencerede pişirin ve üzerine biberleri ekleyin
-Üzerine etleri ve sarımsakları ekleyerek pişirmeye bırakın
-Domatesleri ayrı bir tencerede suyunu çekene kadar pişirin
-Pişirdiğiniz etli karışımı güveçlere koyup üzerine hazırladığınız domatesi ekleyin
-Su ilave edip fırında 30 dk pişirin
-Fırından çıkardığınız güveçlerin üzerine kaşar ekleyin
-Yemeğimiz servise hazır
AFİYET OLSUN


Yorumlar