Malzemeler
- 10 Yaprak Güllaç
- 2 Litre Süt- 6 Yemek Kaşığı Şeker
- Ceviz
- Gül Suyu (İsteğe Bağlı)
- Nar Tanesi (Üzeri İçin)
GÜLLAÇ YAPIŞI
-Süt ve şekeri tencereye koyup şeker eriyene kadar ısıtın
-Sütü oda sıcaklığında ılımaya bırakın
-Güllaç yapraklarının parlak kısmı üste gelecek şekilde tepsiye döşeyin
-Her katta 2 kepçe süt ekleyin
-5.kata gelince cevizi serpin
-Daha sonra her kata aynı oranda süt dökerek güllaç yapraklarını koymaya devam edin
-Kalan süte 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyin ve güllacın üzerine gezdirerek dökün
-Güllacımızı buzdolabına dinlenmeye bırakın
-2-3 saat dinlendikten sonra üzerini nar taneleriyle süsleyin
-Tatlımız servise hazır
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder